divendres, 28 de març del 2014

CELEBREM L'ANIVERSARI D'AITANA.

 


Hui estem de celebració 
perquè Aitana ha fet 5 anys!!!


 Li hem cantat aquesta cançó...


Ens ha portat un rotllo amb xocolata i sucs. I ens ho hem menjat tot!!!


Què bo!!!
 





dijous, 27 de març del 2014

ACTIVITATS ALTERNATIVES .

Al llarg d'estos dies, a l'hora de l'alternativa a la religió estem treballant un conte que ens parla de la tristesa: "La Sopa de Nicanor".

El senyor Nicanor, ens va ajudar a identificar esta emoció i a superar situacions que produïxen este estat d'ànim.


A través d'aquest conte estem desenvolupant els següents objectius:
- Ensenyar-los a identificar esta emoció en si mateix i en els altres.
- Identificant situacions que ens poden produir tristesa i també l'emoció contrària, en aquest cas, l'alegria.
- Reconèixer expressions de tristesa.
- Desenrotllar destreses i habilitats per a afrontar noves situacions que produïsquen tristesa.
- Fer-los veure que les emocions negatives fan mal a ells mateixos.
- Ensenyar-los a convertir una emoció negativa en una positiva.
- Transmetre'ls pensaments positius: aprenem més i millor si estem contents, feliços i alegres.
- Fomentar el pensament positiu.

dimarts, 25 de març del 2014

CONSELLS SOBRE LES RABINADES INFANTILS.

Els xiquets de tres anys, comencen a relacionar-se amb els seus iguals amb necessitats, interessos i personalitats diferents dels seus. Açò fa que, en algunes ocasions es puguen originar situacions conflictives que poden afectar la dinàmica familiar i escolar. Estos comportaments apareixen quan el xiquet vol cridar l'atenció de l'adult, experimentar poder enfront dels pares o els seus iguals o voler aconseguir coses que no se'ls poden concedir.

Les rabinades són una característica pròpia d'esta edat, sorgixen quan no s'aconseguix allò que es desitja i hi ha una impossibilitat d'expressar-ho. Són comportaments immadurs que servixen per a manifestar un enuig. Com encara tenen dificultat per a expressar-se correctament per mitjà del llenguatge, ploren, es queixen, s'enfurrunyen, criden, es posen nerviosos i inclús agressius. Les rabinades solen ser molt explosives i sonores i poden manifestar-se en qualsevol lloc.

A partir dels tres anys solen començar a suavitzar-se. A mesura que va progressant en el desenrotllament del llenguatge, el xicotet serà capaç d'expressar-se i manifestar i dir allò que li ocorre. Per això és de la màxima importància que se li ensenye a expressar les seues idees i sentiments a través de les paraules. 


Però quan sorgix la rabinada...¿què hem de tindre en compte? 
- No hem de rebutjar-li afectivament sinó retirar-li la nostra atenció cap eixe comportament.

- Davant de la indiferència de l'adult enfront de la rabinada augmentarà la intensitat de la mateixa. No cal espantar-se, anirà disminuint a poc a poc. 

- No hem de perdre el control, no cal cridar ni deixar-los sols. No s'han d'utilitzar la por ni el xantatge per a controlar-les. 

- Quan s'hagen calmat hem de parlar amb el xiquet del mal que ho han passat i l'inadequat del seu comportament, mostrant-li sempre afecte i afecte. 

- Reforçar el xiquet sempre que aconseguisca controlar-se i expresse amb paraules el que li preocupa. 

- Estimular-ho i escoltar-ho quan quelcom no li ix bé. Quan la rabinada és per no eixir-se amb la seua no cal cedir, és millor ignorar el comportament

- Si el xiquet ha de fer quelcom important, per exemple, anar-se'n al llit, menjar, anar al col·le, ha de fer-ho, la rabinada no ha de ser un impediment per a això. 

- Si el xiquet no aconseguix el que vol a través d'una rabinada aprendrà que este no és el mig per a aconseguir-ho. 

- És important que totes les persones pròximes al xiquet actuen de la mateixa manera (iaios, tíos, mestres,...) enfront d'una rabinada. 


- Si la rabinada és tan fort que el xiquet podria arribar a danyar-se cal agafar-ho en braços fins que sentim que comença a relaxar-se. Quan la rabinada passe s'ha d'actuar normalment, com si res haguera succeït.

- És de la màxima importància que davant de les primeres rabinades del xiquet es mantinga la calma i el control ja que açò marcarà les següents pautes, per tal de no afavorir-les. 

- És fonamental que tant el pare com la mare estiguen d'acord i es mantinguen igual de ferms a l'hora de posar límits i normes al comportament del menut. 


divendres, 21 de març del 2014

UN NOU COMPANY!!!

Tenim un nou company. Es diu JUAN i és el nou company de 3 anys...


 WELCOME JUAN!!!

dijous, 20 de març del 2014

TROBADA CULTURAL I CARNESTOLTES A FORCALL.

El passat 6 de març va tindre lloc la trobada de la setmana cultural, que enguany ha sigut a Forcall on ens vam reunir amb la resta dels companys dels quatre aularis.

Durant el matí vam fer diferents activitats relacionades amb el tema de la setmana cultural, com una visita guiada pel poble a càrrec d'Amparo, la nostra guia. A més a més, vam visitar el Calvari, l'Esglèssi, Sant Josep, el Museu de l'Espardenya i el Centre d'Interpretació de la Santantonà. 




També vam gaudir amb el taller on el xiquets van fer un quadre amb la seua inicial decorat amb tessel·les.





















Aquest va ser el resultat...

I per esmorzar....

 Una xocolata calenteta, boníssima!!!

Finalment, vam anar a visitar un museu on vam veure les restes trobades al poblat de Lesera. Ciutat Íbero-Romana on es desenvolupa la trama del llibre "El meravellós viatge de Libori". Mónica, l'escriptora, ens ho va ensenyar i ens va preparar diferents activitats, com per eixemple buscar diferents peces pel museu, ens va explicar com vivíen,...






 Vam dinar al pavelló esportiu tots junts i per la vesprada ens vam disfressar d'Íbero-Romans per celebrar el Carnestoltes. En primer lloc vam anar a la Residència a veure a la gent gran i després vam fer una cercavila pels carrers del poble.

Va ser un dia molt especial i ens ho vam passar genial, aprenent moltíssimes coses gaudint de la companyia dels nostres amics del CRA.

La classe dels gatets vol agraïr la col·laboració de totes aquelles persones que vam fer possible aquesta trobada i en especial a Mónica i Amparo.

MOLTES GRÀCIES!!!

dimarts, 4 de març del 2014

CONTACONTES "EL MERAVELLÒS VIATGE DE LIBORI"

Enguany la setmana cultural està relacionada amb l'època Ibero-Romana. Per això, aquest matí ha vingut Mònica, l'escriptora del llibre "EL MERAVELLÒS VIATGE DE LIBORI", i ens ha fet un contacontes que ens ha agradat a muntó. 



















 Durant la vesprada hem fet un dibuixet del conte. A que som uns artistes?